Φέτα με σπόρια και ξερά φρούτα σε φύλλο κρούστας στο φούρνο

Φέτα με σπόρια και ξερά φρούτα σε φύλλο κρούστας στο φούρνο

Προθερμαίνω το φούρνο στους 180° C.

Στρώνω τη λαμαρίνα του φούρνου με αντικολλητικό χαρτί κουζίνας.

Λαδώνω ένα φύλλο κρούστας ΖΥΜΗ ΨΑΧΝΩΝ με ένα πινελάκι.

Βυθίζω το πρώτο κομμάτι φέτας στα χτυπημένα αυγά το τοποθετώ επάνω στο φύλλο ΖΥΜΗ ΨΑΧΝΩΝ από την στενή του πλευρά και το πασπαλίζω με 1 κουταλιά της σούπας μίγμα σπόρων.

Πιπερώνω, αναδιπλώνω τα πλαϊνά του φύλλου επάνω στη φέτα και μετά τυλίγω το κομμάτι σχηματίζοντας ένα φάκελο.

Βρέχω τις άκρες του φύλλου ΖΥΜΗ ΨΑΧΝΩΝ για να ασφαλίσω το κλείσιμο.

Τοποθετώ το φακελάκι στη λαμαρίνα και επαναλαμβάνω τι διαδικασία για άλλες τρεις φορές με τα υπόλοιπα κομμάτια φέτας.

Αλείφω το πάνω μέρος των φακέλων με αυγό και πασπαλίζω τις δύο κουταλίες salad mix που μου έχουν απομείνει.

Ψήνω στο φούρνο για 25 με 30 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα ωραίο ροδοκόκκινο χρώμα.

Βγάζω το ταψί από το φούρνο και σερβίρω το κάθε φακελάκι φέτας ραντίζοντάς το με λίγο πετιμέζι.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

20 λεπτά

ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

30 λεπτά

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

ΕΠΙΠΕΔΟ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ

Εύκολο

Τι θα χρειαστείτε

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

4 κομμάτια φέτα πάχους 1 εκ. και διαστάσεων 7Χ10 εκ.

4 φύλλα κρούστας ΖΥΜΗ ΨΑΧΝΩΝ

½ κούπα ελαιόλαδο

6 κ.σ. από το salad mix (κολοκυθόσπορος, ηλιόσπορος, κουκουνάρι, σταφίδα, κράνα)

4 αυγά χτυπημένα ελαφρά με ένα πιρούνι

1/2 κούπα πετιμέζι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι