Ποιότητα Παραγωγής

quality-assurance-min

Ζύμη Ψαχνών

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ & ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ

H EYBOΪΚΗ ΖΥΜΗ ξεκίνησε μαζί με τις χρυσοχέρες νοικοκυρές της Εύβοιας, δοκιμάζοντας τις πεντανόστιμες παραδοσιακές συνταγές τους.

Μαθαίνοντας σιγά σίγα τα μυστικά της προετοιμασίας, προχώρησε στην παραγωγή προϊόντων ζύμης, μένοντας πάντα πιστή στις δύο βασικές αρχές, την επιλογή των καλύτερων πρώτων υλών και την αυθεντικότητα των συνταγών, διασφαλίζοντας πάντα την σταθερή υψηλή ποιότητα των προϊόντων όπως και την μοναδική σπιτική τους γεύση.

Zύμη Ψαχνών

Α' Ύλες & Συσκευασία

Η επιλογή των πρώτων υλών και υλικών συσκευασίας γίνεται βάση των αυστηρών προτύπων που εφαρμόζει η εταιρεία.

Α΄ ΥΛΕΣ
Η επιλογή του αλευριού που είναι η βασική πρώτη ύλη, προέρχεται από Ελληνικούς Μύλους, με ιδιαίτερα τεχνικά χαρακτηριστικά ανάλογα με το προϊόν που παράγεται. Το αλεύρι παραλαμβάνεται και αποθηκεύεται σε σιλό και διοχετεύεται κατευθείαν στην παραγωγή μέσω εναέριων σωληνώσεων χωρίς να έρχεται σε επαφή με εξωγενείς παράγοντες. Όλο το αλεύρι περνάει από κόσκινα και μαγνήτες για την απομάκρυνση και αποφυγή ξένων σωμάτων. Το αλεύρι που χρησιμοποιείται δεν περιέχει Γενετικά Μεταλλαγμένους Οργανισμούς (GMO).

Τα τυριά που χρησιμοποιούνται για τις γεμίσεις είναι Φέτα, Μυζήθρα και Κασέρι από εγκεκριμένα και πιστοποιημένα τυροκομεία. Τα αλλαντικά που χρησιμοποιούνται είναι από Ελληνικές εγκεκριμένες και πιστοποιημένες αλλαντοβιομηχανίες.

ΥΛΙΚΑ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ
Τα υλικά συσκευασίας που χρησιμοποιούνται, χαρτοκιβώτια, ρολά, χάρτινα κουτιά, σκαφάκια και άλλα υλικά, είναι επίσης από εγκεκριμένους προμηθευτές οι οποίοι τηρούν όλες τις προδιαγραφές ασφάλειας και υγιεινής τροφίμων. Έτσι διασφαλίζεται πλήρως η σωστή διατήρηση των τροφίμων και κατ΄ επέκταση η υγεία των καταναλωτών.

quality-rawmaterials-min
quality-production-min

Zύμη Ψαχνών

Διαδικασία Παραγωγής

Η εταιρεία διαθέτει το πιο σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό, άρτια και συνεχής εκπαίδευση του ανθρώπινου δυναμικού της και την απόλυτη διατήρηση της σταθερής υψηλής ποιότητας και μοναδικής σπιτικής γεύσης των προϊόντων της.

Τα αυστηρά συστήματα που εφαρμόζει η Ευβοϊκή Ζύμη έχουν σαν αποτέλεσμα την σταθερή ποιότητα, υψηλή ασφάλεια εργαζομένων και καταναλωτών και τη διατήρηση των ποιοτικών χαρακτηριστικών των προϊόντων.

Zύμη Ψαχνών

Ποιότητα & Ασφάλεια

Δέσμευση της Ευβοϊκή Ζύμης είναι να ταυτιστεί με την παραγωγή ποιοτικών και πατροπαράδοτων προϊόντων, συνδυάζοντας την πιο σύγχρονη τεχνολογία με  την παράδοση του τόπου μας.

Για τη επίτευξη των στόχων και των δεσμεύσεων απέναντι στους πελάτες, η διοίκηση της εταιρείας και οι εργαζόμενοι αποδέχονται και στηρίζουν τις ακόλουθες αρχές:

  • Πρωτοπορία στην παραγωγή προϊόντων ζύμης, αρτοποιίας αλλά και παραδοσιακών χειροποίητων προϊόντων
  • Παραγωγή και διανομή όλων των προϊόντων, σύμφωνα με τις ισχύουσες Νομοθετικές και Κανονιστικές Διατάξεις, της Ελλάδας ή/και χωρών του εξωτερικού που συνεργάζεται η εταιρεία, λαμβάνοντας ταυτόχρονα υπόψη και τις απαιτήσεις του εκάστοτε πελάτη
  • Διαρκής βελτίωση των διαδικασιών της εταιρείας και των επαγγελματικών και ανθρωπίνων σχέσεων.
  • Τήρηση όλων των απαιτήσεων για την εφαρμογή των Συστημάτων Διαχείρισης της Ποιότητας και της Ασφάλειας των παραγόμενων τροφίμων, κατά τα πρότυπα ISO22000: 2005, IFS και BRC.
  • Θέσπιση μετρήσιμων στόχων για την ασφάλεια και υγιεινή με ετήσια αναθεώρηση από την διοίκηση.

Η διοίκηση της εταιρείας δεσμεύεται μέσω της Πολιτικής Ποιότητας και Ασφάλειας για την διάθεση πόρων ώστε να εφαρμοστούν τα παραπάνω.

quality-safety-min

Πιστοποιητικά Διασφάλισης Ποιότητας

ΕΛΟΤ ΕΝ ISO 22000:2005 (International Organization for Standardization)
Το ISO είναι ένα διεθνές πρότυπο που έχει ως στόχο να εναρμονίσει τις απαιτήσεις για τη διαχείριση της ασφάλειας των τροφίμων στις επιχειρήσεις που ασχολούνται με τα τρόφιμα και τους συναφείς κλάδους σε διεθνές επίπεδο.

iso-logo-min

IFS (INTERNATIONAL FOOD STANDARD)
Το IFS είναι ένα πρότυπο που καθορίζει τις ειδικές απαιτήσεις για την ασφάλεια, νομιμότητα και ποιότητα των τροφίμων που πρέπει να ικανοποιούν οι επιχειρήσεις οι οποίες επεξεργάζονται ή/και συσκευάζουν τρόφιμα. Το πρότυπο IFS έχει συσταθεί από τις Ομοσπονδίες Λιανέμπορων της Γερμανίας και της Γαλλίας με σκοπό να αποτελέσει πολύτιμο εργαλείο ελέγχου, κοινής προσέγγισης, των συστημάτων διαχείρισης των προμηθευτών και των λιανέμπορων. Το IFS έχει αναγνωρισθεί από τον οργανισμό GFSI (Global Food Safety Institute) και στηρίζεται στις αρχές του HACCP δίνοντας ιδιαίτερη βάση στην καλή βιομηχανική πρακτική (GMP) και στην ορθή υγιεινή πρακτική (GHP).

ifs-logo-min

BRC  (British Retail Consortium)
Το BRC GLOBAL STANDARD FOR FOOD SAFETΥ εκδίδεται από το Σύνδεσμο Λιανέμπορων της Μ. Βρετανίας, (British Retail Consortium) και αποτελεί θεμελιώδη πρότυπο, παγκόσμιας αναγνώρισης, που καθορίζει τις απαιτήσεις συστημάτων διαχείρισης της ασφάλειας και της ποιότητας.Η εφαρμογή του BRC Standard τυποποιεί και συστηματοποιεί την παραγωγή εξασφαλίζοντας έτσι τον βέλτιστο έλεγχό, την καλύτερη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού και κατά συνέπεια αύξηση της παραγωγικότητας.

brc-logo-min