Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ
ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ
Η εταιρία ΕΥΒΟΪΚΗ ΖΥΜΗ ΑΒΕΕ ξεκίνησε το 1984 στα Ψαχνά Ευβοίας με την επωνυμία «Ζυμαρικά Ψαχνών», ως μια μικρή προσωπική βιοτεχνία με την παραγωγή παραδοσιακών ζυμαρικών, ακολουθώντας πιστά τις πατροπαράδοτες συνταγές και χρησιμοποιώντας μόνο τα καλύτερα αγνά υλικά, με τον τρόπο των πεπειραμένων νοικοκυρών.
Τη δεκαετία του 90’ η Ευβοϊκή Ζύμη διευρύνει τις δραστηριότητές της στην παραγωγή κατεψυγμένων προϊόντων ζύμης και μεταφέρεται σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στην Καστέλλα Ευβοίας. Η ανάπτυξη της εταιρίας οδηγεί το 2004 μέρος της παραγωγής σε νέες σύγχρονες εγκαταστάσεις στην περιοχή Δοκού Χαλκίδας. Στο τέλος της ίδιας δεκαετίας η εταιρία έχει παρουσία και στα Χανιά Κρήτης με ακόμα μία παραγωγική μονάδα. Η εταιρία επεκτείνει δυναμικά το δίκτυο διανομών των προϊόντων της, με τις εμπορικές ονομασίες «Ζυμαρικά Ψαχνών» και «Ζύμη Ψαχνών», και συνεχώς κερδίζει νέους πελάτες, εντός και εκτός Ελλάδας.
Η επιτυχία έρχεται με το σπιτικό χωριάτικο φύλλο και συνεχίζεται με το φύλλο κρούστας, το φύλλο σφολιάτας, το κανταΐφι, τις παραδοσιακές πίτες, τα σφολιατοειδή, τις πίτσες, τα κρουασάν. Πλέον οι καταναλωτές μπορούν να βρουν τα προϊόντα στις περισσότερες αίθουσες των μεγάλων σούπερ μάρκετ σε όλη την Ελλάδα αλλά και σε μικρότερα σημεία πώλησης. Αντίστοιχη ανάπτυξη έχει επιτευχθεί και στις εξαγωγές των προϊόντων, με συνεχής ανάπτυξη του δικτύου πωλήσεων στη παγκόσμια αγορά.
Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ
ΕΠΕΝΔΥΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ
Η εταιρεία επενδύει διαρκώς στον πιο σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό και στόλο φορτηγών αυτοκινήτων, στην άρτια εκπαίδευση του ανθρώπινου δυναμικού της και στην απόλυτη διατήρηση της σταθερής υψηλής ποιότητας και μοναδικής σπιτικής γεύσης των προϊόντων της, έχοντας εντάξει τα συστήματα διασφάλισης ποιότητας ΕΝ ISO 22000:2005, BRC, IFS.
Η δομή της εταιρίας είναι επίπεδη και υπάρχει άμεση επικοινωνία έτσι ώστε να διαχέονται οι ιδέες αλλά και οι γνώσεις και οι πρακτικές. Οι εργαζόμενοι είναι σχεδόν όλοι από την ευρύτερη περιοχή και η τοπική κοινωνία υποστηρίζεται με χορηγίες και δράσεις εθελοντικού χαρακτήρα.
Η ΕΥΒΟΪΚΗ ΖΥΜΗ έχει επιλέξει να αναπτυχθεί με σταθερά βήματα, προσανατολισμένη στην ποιότητα, την παράδοση και την καινοτομία. Στόχος της είναι να δημιουργεί αξία για την κοινωνία, για την οικονομία, για τους εργαζόμενους και την επιχείρηση.
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ
– Τα πρώτα χρόνια οι ψαχνιώτισες έφερναν τις πρώτες ύλες: αλευρι γάλα αυγά για να παραχθούν τα παραδοσιακά ζυμαρικά τους, δηλαδή χυλοπίτες, τραχανάδες, κλπ…
– Πίτες με φύλλο χωριάτικο… το καμάρι και η υπερηφάνεια κάθε νοικοκυράς ήταν η ικανότητα της στο ψωμί και στην πίτα, Λαϊκές εκφράσεις όπως “να φας πίτα από τα χέρια της και να γλύφεις τα δάκτυλά σου”, λέμε ακόμα κ σήμερα όταν παινεύουμε χρυσοχέρα νοικοκυρά.