
Τυρόπιτα Διαφορετική με Κρόσσια Φύλλου Κρούστας
Σε μια γαβάθα αναμειγνύω τα τυριά, το δυόσμο και την πάπρικα.
Παίρνω το ρολό με τα φύλλα κρούστας και το κόβω σε λεπτές λωρίδες σαν κρόσσια. Ξεχωρίζω με τα χέρια μου τις λωρίδες ζύμης και τις αφήνω να ξεραθούν.
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Αλείφουμε με λίγη μαργαρίνη ένα ταψάκι.
Στρώνω τη μισή ποσότητα από τις λωρίδες φύλλου και τις περιχύνω με τη μισή ποσότητα από τη λιωμένη μαργαρίνη. Απλώνω πάνω το μίγμα με τα τυριά και πασπαλίζω με μπόλικο μαυροπίπερο.
Στρώνω και τις υπόλοιπες ξεραμένες λωρίδες φύλλων από πάνω και ραντίζω με την υπόλοιπη μαργαρίνη.
Σε ένα μπολ αναμειγνύω και χτυπάω τα υλικά της κρέμας και τα ρίχνω πάνω από την πίτα.
Ψήνω στο φούρνο για 1 ώρα.
Βγάζω την πίτα από το φούρνο και την κόβω σε κομμάτια. Σερβίρω την πίτα ζεστή ή κρύα.
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
20 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ
1 ώρα
ΜΕΡΙΔΕΣ
6
ΕΠΙΠΕΔΟ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ
Μέτριο
Τι θα χρειαστείτε
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
1/2 κιλό φύλλο κρούστας ΖΥΜΗ ΨΑΧΝΩΝ
2 κούπες φέτα μαλακή, θρυμματισμένη
1 κούπα κασέρι, τριμμένο
1 κούπα γραβιέρα, τριμμένη
1/2 κούπα φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο
1 κ.σ. πάπρικα σε νιφάδες
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
150 γρ. μαργαρίνη με βούτυρο, λιωμένη
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
4 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
2 κούπες γάλα εβαπορέ