Στριφτοπιτάρια με χόρτα και κασέρι

Στριφτοπιτάρια με χόρτα και κασέρι

Καθαρίζω και πλένω πολύ καλά τα χόρτα. Τα χοντροκόβω και τα βάζω σε ένα μεγάλο σουρωτήρι. Τα αλατίζω γενναιόδωρα και αρχίζω να τρίβω τα χόρτα για να βγάλουν τα υγρά τους. Τα αφήνω για 15 λεπτά να στραγγίξουν καλά.

Στύβω καλά τα χόρτα και τα μεταφέρω σε ένα καθαρό μπολ. Προσθέτω τα κρεμμύδια (φρέσκα και ξερά), τον άνηθο ψιλοκομμένο, τα χτυπημένα αυγά, το κασέρι και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ανακατεύω καλά.

Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.

Απλώνω ένα φύλλο κρούστας ΖΥΜΗ ΨΑΧΝΩΝ επάνω στον πάγκο και το αλείφω με το λιωμένο βούτυρο. Σκεπάζω με ένα δεύτερο φύλλο και το αλείφω κι αυτό. Απλώνω κατά μήκος της μακριάς πλευράς, 4-5 κουταλιές από τη γέμιση και ρολάρω το φύλλο δημιουργώντας ένα μακρύ μπαστούνι. Στρίφω το μπαστούνι και να φτιάξω ένα σαλίγκαρο.

Αλείφω με βούτυρο 1 ατομική ταρτιέρα και τοποθετώ εκεί το σαλίγκαρο. Συνεχίζω με τα υπόλοιπα υλικά μέχρι να τελειώσουν.

Μεταφέρω τις ταρτιέρες σε μια λαμαρίνα του φούρνου και αλείφω με λίγο βούτυρο.

Ψήνω τα στριφοπιτάρια για 30-35 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ωραία.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

15 λεπτά

ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

35 λεπτά

ΜΕΡΙΔΕΣ

6

ΕΠΙΠΕΔΟ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ

Εύκολο

Τι θα χρειαστείτε

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

12 φύλλα κρούστας ΖΥΜΗ ΨΑΧΝΩΝ

150 γρ. βούτυρο, λιωμένο

1½ κιλό χόρτα (καυκαλήθρες, μυρώνια, σέσκουλα & σπανάκι)

5 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1/2 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο

3 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά, ελαφρά χτυπημένα

200 γρ. κασέρι πικάντικο, τριμμένο

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι