
Στριφτάρια με ταχίνι & σοκολάτα
Βάζω τα υλικά για το σιρόπι σε μια κατσαρόλα και βράζω για 5 λεπτά (από την ώρα που θα αρχίσει ο βρασμός).
Αφήνω το σιρόπι να κρυώσει καλά.
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
Βάζω το ταχίνι σε ένα μπολ και ανακατεύω καλά με ένα κουτάλι.
Απλώνω ένα φύλλο Βηρυτού ΖΥΜΗ ΨΑΧΝΩΝ στον πάγκο και το αλείφω με ταχίνι.
Σκεπάζω με ένα δεύτερο και το αλείφω και αυτό.
Σκορπίζω αρκετή τριμμένη σοκολάτα.
Διπλώνω τα φύλλα στη μέση (από την φαρδιά πλευρά) και μετά τυλίγω σε ρολό. Κόβω σε κομμάτια περίπου 10 εκ. το καθένα.
Επαναλαμβάνω την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα υλικά.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο για 15-20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Βγάζω τα στριφτάρια από το φούρνο και ραντίζω με το κρύο σιρόπι.
Τα αφήνω για 5 λεπτά και τα βγάζω σε πιατέλα.
Πασπαλίζω με λίγη τριμμένη σοκολάτα και σερβίρω.
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
15 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ
20 λεπτά
ΜΕΡΙΔΕΣ
18
ΕΠΙΠΕΔΟ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ
Εύκολο
Τι θα χρειαστείτε
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
6 φύλλα φύλλο Βηρυτού ΖΥΜΗ ΨΑΧΝΩΝ
6 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
2 κούπες ταχίνι
200 γρ. κουβερτούρα, τριμμένη στο χοντρό του τρίφτη
1 κ.γ. γλυκού κανέλα, σκόνη
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
500 γρ. ζάχαρη
300 ml νερό
χυμό από ½ λεμόνι
1 ξυλάκι κανέλας