Ρολό σφολιάτας με λουκάνικο και μήλα

Ρολό σφολιάτας με λουκάνικο και μήλα

Καθαρίζω τα μήλα, τα κόβω σε κύβους και ραντίζω με το χυμό λεμονιού. Χαράζω τα λουκάνικα κάθετα και με ένα κουτάλι βγάζω τη γέμιση.

Σε ένα μπολ ανακατεύω, τα λουκάνικα, τα μήλα, το μαϊντανό, τη γραβιέρα, τα ψίχουλα, τα ασπράδια, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις.

Απλώνω το φύλλο σφολιάτας και το λαδώνω ελαφρά. Πασπαλίζω με τα φυστίκια Αιγίνης και βάζω στο κέντρο, κατά μήκος της φαρδιάς πλευράς τη γέμιση. Τυλίγω τη σφολιάτα σε ρολό.

Μεταφέρω το ρολό σε λαδωμένη λαμαρίνα και το αλείφω με τον κρόκο αυγού.

Πασπαλίζω με τον παπαρουνόσπορο και ψήνω για 50 λεπτά στο μεσαίο ράφι.

Αφήνω τα ρολά να σταθούν για 10 λεπτά και κόβω σε μερίδες.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

50 λεπτά

ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

50 λεπτά

ΜΕΡΙΔΕΣ

6

ΕΠΙΠΕΔΟ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ

Μέτριο

Τι θα χρειαστείτε

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1 φύλλο σφολιάτας ΖΥΜΗ ΨΑΧΝΩΝ

4 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

1 κούπα φυστίκια Αιγίνης, τριμμένα

1 κ.γ. παπαρουνόσπορο

1 κρόκο αυγού, χτυπημένο με λίγο νερό, για το άλειμμα

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

4 χωριάτικα λουκάνικα με πορτοκάλι

4 ξινόμηλα, καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους

χυμός από ½ λεμόνι

1/2 κούπα μαϊντανός, ψιλοκομμένο

1 κούπα ψίχουλα ψωμιού, μπαγιάτικου

2 ασπράδια αυγών, κατά προτίμηση βιολογικών

200 γρ. γραβιέρα τριμμένη

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι