Πεϊνιρλί με κρέμα τυριών
Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζω το βούτυρο να λιώσει.
Προσθέτω το αλεύρι και το καβουρδίζω για 2-3 λεπτά.
Προσθέτω το γάλα και ανακατεύω συνέχεια με το σύρμα μέχρι να πήξει και να γίνει μια ωραία μπεσαμέλ.
Αποσύρω την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνω τα τυριά, τα αυγά, ελαφρά χτυπημένα και αλατοπιπερώνω. Ανακατεύω καλά.
Κόβω τη ζύμη πίτσας ΖΥΜΗ ΨΑΧΝΩΝ στη μέση και σχηματίζω με το κάθε μισό σε σχήμα βάρκας. Στρώνω τη λαμαρίνα του φούρνου με χαρτί ψησίματος και μεταφέρω εκεί τα πεϊνιρλί.
Ρίχνω στο εσωτερικό τους την κρέμα τυριών και ψήνω σε φούρνο για 30 -35 λεπτά να ψηθούν τα πεϊνιρλί και να ροδίσουν.
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
30 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ
40 λεπτά
ΜΕΡΙΔΕΣ
4
ΕΠΙΠΕΔΟ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ
Εύκολο
Τι θα χρειαστείτε
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
2 φύλλα ζύμης για πίτσα ΖΥΜΗ ΨΑΧΝΩΝ
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΚΡΕΜΑ ΤΥΡΙΩΝ
200 γρ. κασέρι τριμμένο
100 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
100 γρ. γραβιέρα τριμμένη
100 γρ. βούτυρο
3 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κούπες γάλα
2 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι