Πεϊνιρλί με Γέμιση Λαχματζούν

Πεϊνιρλί με Γέμιση Λαχματζούν

Ξεπαγώνω τις ζύμες για πίτσα, κόβω την κάθε ζύμη στη μέση και σχηματίζω το κάθε μισό σε σχήμα βάρκας. Στρώνω τη λαμαρίνα του φούρνου με χαρτί ψησίματος και μεταφέρω εκεί τα πεϊνιρλί.

Σε ένα μπολ ανακατεύω όλα τα υλικά (κιμάδες, μυρωδικά, μπαχαρικά, πελτέ ντομάτας, χυμό λεμονιού, ελαιόλαδο). Ζυμώνω για 2-3 λεπτά.

Μοιράζω το μίγμα στα τέσσερα πεϊνιρλί. Ραντίζω με λίγο έξτρα ελαιόλαδο και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20-25 λεπτά.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

20 λεπτά

ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

20 λεπτά

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

ΕΠΙΠΕΔΟ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ

Μέτριο

Τι θα χρειαστείτε

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

2 κατεψυγμένες ζύμες για πίτσα ΖΥΜΗ ΨΑΧΝΩΝ

150 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος, από σπάλα ή λάπα

150 γρ. κιμάς αρνίσιος, από σπάλα ή σβέρκο

3 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός

1 κ.σ. ψιλοκομμένος φρέσκος δυόσμος (ή δυόσμος ξερός)

1/4 κ.γ. μπαχάρι σε σκόνη

1/4 κ.γ. πάπρικα γλυκιά σε σκόνη

1/4 κ.γ. κύμινο σε σκόνη

1/4 κ.γ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι

1 κ.γ. σουμάκ

1 πιπεριά κέρατο, ψιλοκομμένη

2 κ.σ. πελτές ντομάτας

χυμός από ½ λεμόνι, κατά προτίμηση βιολογικό

αλάτι

3 κ.σ. σούπας ελαιόλαδο