Παστουρμαδοπιτάκια
Σε ένα μπολάκι αναμειγνύω την κέτσαπ, το ελαιόλαδο, το μπαχάρι, την ρίγανη και αλατοπίπερο.
Απλώνω στο πάγκο της κουζίνας ένα χωριάτικο φύλλο ΖΥΜΗ ΨΑΧΝΩΝ και το αλείφω με το ¼ του μίγματος με την κέτσαπ.
Στρώνω σε όλο το φύλλο ΖΥΜΗ ΨΑΧΝΩΝ 10 φετούλες παστουρμά και πασπαλίζω με κασέρι τριμμένο.
Στο κάτω μέρος του φύλλου βάζω μπαστουνάκια πιπεριάς πράσινης και κόκκινης και ρολάρω το φύλλο με τη γέμιση σε σχήμα ρολού.
Κόβω το ρολό σε μικρότερα ρολάκια τα οποία αραδιάζω σε λαδωμένο ταψί. Τα λαδώνω καλά και τα πασπαλίζω με παπαρουνόσπορο. Συνεχίζω την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα υλικά.
Ψήνω τα ρολάκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 35 λεπτά.
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
20 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ
35 λεπτά
ΜΕΡΙΔΕΣ
4
ΕΠΙΠΕΔΟ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ
Εύκολο
Τι θα χρειαστείτε
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
4 χωριάτικα φύλλα ΖΥΜΗ ΨΑΧΝΩΝ
40 λεπτές φέτες παστουρμά Καμήλας
5 κ.σ. κέτσαπ
5 κ.σ. ελαιόλαδο
1 πιπεριά πράσινη μεγάλη κομμένη σε μπαστουνάκια
1 πιπεριά κόκκινη μεγάλη κομμένη σε μπαστουνάκια
200 γρ. κασέρι γλυκό τριμμένο
1/2 κ.γ. μπαχάρι σε σκόνη
1 κ.γ. ρίγανη ξερή τριμμένη
1/2 κούπα παπαρουνόσπορο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι