
Πίτσα με κιμά και σάλτσα ντομάτας
ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΑΣΗ
Στρώνω με λαδόκολλα τη μεγάλη λαμαρίνα του φούρνου και απλώνω τη ζύμη για πίτσα ΖΥΜΗ ΨΑΧΝΩΝ.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ
Ζεσταίνω σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρω ελαφρώς το κρεμμύδι, για 2 – 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.
Ανεβάζω τη φωτιά, προσθέτω τους κιμάδες, το καρότο και συνεχίζω το σοτάρισμα για 2 – 3 λεπτά ακόμα.
Αλατοπιπερώνω και ρίχνω τον κόλιανδρο και την πάπρικα.
Προσθέτω το καρότο, τη τριφτή ντομάτα, την κέτσαπ και ½ φλυτζάνι νερό και αφήνω τον κιμά να μαγειρευτεί για 15 λεπτά μέχρι ο κιμάς να μαλακώσει και να πιει όλα τα υγρά του.
Αποσύρω το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτω την μισή ποσότητα γραβιέρας, το μαϊντανό και τα κουκουνάρια και ανακατεύω καλά.
Αφήνω το μείγμα στην άκρη να κρυώσει ελαφρώς.
ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ
Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C.
Απλώνω το μείγμα του κιμά στη ζύμη για πίτσα ΖΥΜΗ ΨΑΧΝΩΝ, πασπαλίζω με το υπόλοιπο τυρί και ψήνω σε ένα από τα μεσαία προς χαμηλά ράφια του φούρνου, για περίπου 30 λεπτά, μέχρι ο κιμάς να ροδίσει όμορφα και η ζύμη για πίτσα ΖΥΜΗ ΨΑΧΝΩΝ να δείχνει ροδοψημένη.
TIP
Σερβίρω την πίτσα με σάλτσα γιαουρτιού που για να τη φτιάξω αραιώνω το γιαούρτι με καυτό νερό και προσθέτω ελαιόλαδο, ρίγανη ξερή, αλάτι, πιπέρι και πάπρικα.
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
30 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ
25 λεπτά
ΜΕΡΙΔΕΣ
6-8
ΕΠΙΠΕΔΟ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ
Εύκολο
Τι θα χρειαστείτε
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
1 ζύμη για πίτσα ΖΥΜΗ ΨΑΧΝΩΝ
40 ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
1/2 ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε πολύ λεπτές ροδέλες
300 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς, από κιλότο ή ελιά
200 γρ. χοιρινός κιμάς από σπάλα
1 μέτριο καρότο, κατά προτίμηση βιολογικό, τριμμένο και στυμμένο
½ κ.γ. ξερό κόλιανδρο, κοπανισμένο
½ κ.γ. πάπρικα γλυκιά, σε σκόνη
100 ml τριφτή ντομάτα
2 κ.σ. κέτσαπ
1 κούπα τριμμένη γραβιέρα
½ ματσάκι μαϊντανός (τα φύλλα), ψιλοκομμένος
2 κ.σ. κουκουνάρι, ελαφρώς καβουρδισμένο στο γκριλ για λίγα λεπτά
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι