Μίνι κις με χωριάτικο φύλλο και φέτα

Μίνι κις με χωριάτικο φύλλο και φέτα

Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.

Λαδώνω τις θήκες ενός σκεύους για μάφινς.

Παίρνω ένα χωριάτικο φύλλο ΖΥΜΗ ΨΑΧΝΩΝ και το λαδώνω καλά. Διπλώνω το φύλλο στη μέση και πάλι στη μέση έτσι ώστε να σχηματιστεί ένα τετράγωνο.

Τοποθετώ ένα μπολ επάνω στο τετράγωνο φύλλο ΖΥΜΗ ΨΑΧΝΩΝ, του οποίου η διάμετρος είναι μεγαλύτερη από τη διάμετρων των θηκών τα οποία θα τα τοποθετήσω (τουλάχιστον 2-3 εκατοστά μεγαλύτερο).

Με ένα κοφτερό μαχαίρι, κόβω στην περιφέρεια του μπολ ώστε να σχηματιστεί ένα δίσκος από 4 φύλλα ΖΥΜΗ ΨΑΧΝΩΝ. Τοποθετώ το δίσκο στη μια θήκη.

Επαναλαμβάνω τη διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα ΖΥΜΗ ΨΑΧΝΩΝ.

ΓΕΜΙΣΗ
Σε ένα μπολ χτυπάω τα αυγό με το γιαούρτι. Προσθέτω τα τριμμένα τυριά, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τις λωρίδες του χωριάτικου φύλλου ΖΥΜΗ ΨΑΧΝΩΝ, το μπούκοβο και πιπέρι και ανακατεύω. Μοιράζω κουταλιές από το μείγμα στις θήκες που έχω ντύσει με τα δισκάκια ζύμης.

Ψήνω τα κις για 35 – 40 λεπτά, μέχρι να σφίξει η γέμιση, να αποκτήσει με λεπτή και γυαλιστερή χρυσαφένια κρούστα, και να ροδίσει η ζύμη.

Τα σερβίρω χλιαρά.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

30 λεπτά

ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

30 λεπτά

ΜΕΡΙΔΕΣ

12

ΕΠΙΠΕΔΟ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ

Μέτριο

Προϊόντα στην συνταγή

Τι θα χρειαστείτε

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

12 φύλλα χωριάτικο ΖΥΜΗ ΨΑΧΝΩΝ

1 κούπα ελαιόλαδο

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

3 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά

300 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 2 %

400 γρ. φέτα, θρυματισμένη

1/2 κούπα κασέρι απαλό, χονδροτριμμένο

4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

1 φύλλο χωριάτικο ΖΥΜΗ ΨΑΧΝΩΝ, κομμένο σε λεπτές λωρίδες

1 κ.σ. μπούκοβο γλυκό

φρεσκοτριμμένο πιπέρι