Κιμαδόπιτα με Χωριάτικο Φύλλο
Ετοιμάζουμε το μίγμα του κιμά, καβουρδίζουμε τον κιμά, προσθέτουμε ελαιόλαδο, κρεμμύδι, καρότο, πιπεριά, πελτέ.
Αλατοπιπερώνουμε, μπαχαρώνουμε, ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε λίγο νερό και αφήνουμε να ψηθεί ο κιμάς για 15 λεπτά και να μείνει με το λαδάκι του.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε ένα αυγό, το τυρί, το γιαούρτι.
Στρώνουμε 8 φύλλα ΖΥΜΗ ΨΑΧΝΩΝ σε ταψί και ρίχνουμε τη γέμιση. Λαδώνουμε την βάση του ρολού και τυλίγουμε με λαδόκολλα.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 45 λεπτά.
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
20 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ
45 λεπτά
ΜΕΡΙΔΕΣ
ΕΠΙΠΕΔΟ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ
Μέτριο
Τι θα χρειαστείτε
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
8 φύλλα χωριάτικα ΖΥΜΗ ΨΑΧΝΩΝ
1 κούπα ελαιόλαδο
400 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος από σπάλα
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 καρότο μεγάλο καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 κ.σ. πελτές ντομάτας
1 κούπα ψιλοκομμένος άνηθος
250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
1 αυγό
1/2 κ.γ. μπαχάρι σε σκόνη
100 γρ. κασέρι τριμμένο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι