Παστίτσιο με χυλοπιτάκι και κοτόπουλο
Γεμίζω μια μέτρια κατσαρόλα μέχρι τη μέση με νερό, το αφήνω να κοχλάσει και ρίχνω τον κουτάκι με το ζωμό κοτόπουλου.
Ανακατεύω μέχρι να διαλυθεί -και να ξαναρχίσει να κοχλάζει ο ζωμός- και ρίχνω το χυλοπιτάκι κοφτό ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΨΑΧΝΩΝ.
Το βράζω για 2 – 3 λεπτά λιγότερο από όσο αναγράφεται στη συσκευασία του, ώστε να γίνει αλ ντέντε. Το στραγγίζω και κρατάω κατά μέρος και το ζωμό.
Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρω τα κυβάκια κοτόπουλου για 5 λεπτά, ανακατεύοντας, μέχρι να ροδίσουν απαλά.
Μετριάζω λίγο τη φωτιά, ρίχνω το κρεμμύδι και σοτάρω για άλλα 2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτω το σκόρδο και πασπαλίζω με το αλεύρι.
Προσθέτω τον συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας και συνεχίζω το σοτάρισμα για 1 λεπτό, ανακατεύοντας.
Ρίχνω την κανέλα και το μπαχάρι και συνεχίζω το σοτάρισμα για 2 – 3 λεπτά ακόμα, μέχρι τα μπαχαρικά να σκορπίσουν το άρωμά τους και το αλεύρι να αρχίσει να «πιάνει» στον πάτο του σκεύους.
Προσθέτω 2 φλιτζάνια από το νερό που έβρασα το χυλοπιτάκι κοφτό ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΨΑΧΝΩΝ και ανακατεύω γρήγορα με την ξύλινη κουτάλα, ξύνοντας τον πυθμένα για να διαλυθεί το αλεύρι και να ενωθεί με τη σάλτσα.
Μαγειρεύω το μείγμα σε μέτρια φωτιά για 5 – 7 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα, και αποσύρω από τη φωτιά.
Απλώνω σε ένα πιρέξ το χυλοπιτάκι κοφτό ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΨΑΧΝΩΝ και ρίχνω τα αυγά. Πασπαλίζω με τη μισή ποσότητα της γραβιέρα και αλατοπιπερώνω.
Αδειάζω το μίγμα του κοτόπουλου και στρώνω την επιφάνεια με τη ράχη ενός κουταλιού και πασπαλίζω με την υπόλοιπη τριμμένη γραβιέρα.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 15 με 20 λεπτά.
Σερβίρω το φαγητό ζεστό ή κρύο κομμένο σε κομμάτια.
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
45 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ
20 λεπτά
ΜΕΡΙΔΕΣ
6
ΕΠΙΠΕΔΟ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ
Μέτριο
Τι θα χρειαστείτε
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
1 Σπιτικός Ζωμός κότας
500 γρ. χυλοπιτάκι κοφτό ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΨΑΧΝΩΝ
½ κούπα ελαιόλαδο
500 γρ. φιλέτο από στήθος κοτόπουλου, κομμένο σε μικρά κυβάκια
1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
1 κούπα συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας (πασάτα)
½ κ.γ. κανέλα, σε σκόνη
½ κ.γ. μπαχάρι, σε σκόνη
3 κ.σ. αλεύρι
2 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά, ελαφρώς χτυπημένα
1 κούπα τριμμένη γραβιέρα
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι