Πίτσα Τέσσερις Εποχές
Ξεπαγώνω τις έτοιμες πίτσες και τις στρώνω σε δύο ταψάκια. Με ένα μαχαίρι, χαράζω με προσοχή ένα σταυρό, προσέχοντας να μη κόψω το ζυμάρι.
Σε ένα μικρό τηγανάκι ζεσταίνω 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο. Ρίχνω τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα σοτάρω για 2 λεπτά.
Προσθέτω το σπανάκι και σοτάρω για 2 λεπτά, ανακατεύοντας μέχρι να μαραθεί.
Προσθέτω τον άνηθο, αλατοπιπερώνω και αποσύρω από τη φωτιά.
Αδειάζω το μείγμα σε ένα μπολ και χωρίς να ξεπλύνω το τηγάνι ρίχνω 2 κουτ. ελαιόλαδο να ζεσταθεί.
Ρίχνω τις πιπεριές και το κολοκύθι και σοτάρω για 3-4 λεπτά μέχρι να μαραθούν αλλά όχι να μαλακώσουν εντελώς. Αποσύρω από τη φωτιά.
Μοιράζω τη σάλτσα στις δύο πίτσες και την απλώνω να πάει παντού. Πασπαλίζω με την ξερή ρίγανη.
Μοιράζω τα μείγματα ως εξής:
Στο ένα τέταρτο της κάθε πίτσας μοιράζω το μείγμα με το σπανάκι και πασπαλίζω με την τριμμένη φέτα.
Στο δεύτερο τέταρτο μοιράζω την τριμμένη μοτσαρέλα και σκορπίζω επάνω τα κομμένα ντοματίνια.
Στο τρίτο τέταρτο, μοιράζω τα σοταρισμένα λαχανικά (πιπεριές και κολοκύθι) και πασπαλίζω με το τριμμένο μανούρι.
Στο τελευταίο τέταρτο, στρώνω το τριμμένο κασέρι και σκορπίζω τα κομμένα μανιτάρια.
Ραντίζω με ελάχιστο ελαιόλαδο την κάθε πίτσα και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά περίπου.
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
20 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ
20 λεπτά
ΜΕΡΙΔΕΣ
2
ΕΠΙΠΕΔΟ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ
Εύκολο
Τι θα χρειαστείτε
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
2 κατεψυγμένες ζύμες για πίτσα ΖΥΜΗ ΨΑΧΝΩΝ
200 γρ. σπανάκι, καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
100 γρ. φέτα, τριμμένη
2 κλαράκια άνιθο, ψιλοκομμένο
6 τοματίνια, κομμένα στη μέση
1/2 κίτρινη πιπεριά κομμένη σε λεπτά μπαστουνάκια
1/2 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε λεπτά μπαστουνάκια
1 κολοκύθι, κομμένο σε λεπτά μπαστουνάκια
150 γρ. μανιτάρια, κομμένα σε φετάκια
100 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη με το χέρι
100 γρ. κασέρι, τριμμένο
100 γρ. μανούρι, τριμμένο
200 γρ. σάλτσα ντομάτας
1 κ.γ. ρίγανη, ξερή
4 κ.σ. κουτ. σούπας ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι