Μιλφέιγ κάστανου με φύλλο κρούστας
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΚΑΣΤΑΝΟΥ
Χτυπάω με το σύρμα, το βούτυρο μέχρι να γίνει σαν κρέμα.
Προσθέτω τον πουρέ και την κρέμα κάστανου και συνεχίζω το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν με το βούτυρο.
Προσθέτω το ουίσκι στην κρέμα κάστανου και ανακατεύω.
Χτυπάω στο μίξερ την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και την ενσωματώνω στην κρέμα κάστανου, ανακατεύοντας απαλά με μια μαρίζ.
Αφήνω την κρέμα στο ψυγείο μέχρι να την χρησιμοποιήσω.
ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΦΥΛΛΑ
Απλώνω τα φύλλα κρούστας Zύμη Ψαχνών επάνω σε μια επίπεδη επιφάνεια.
Βουτυρώνω με ένα πινέλο και πασπαλίζω παντού, με αρκετή ζάχαρη.
Σκεπάζω με ένα δεύτερο φύλλο κρούστας το οποίο βουτυρώνω και πασπαλίζω και αυτό με αρκετή ζάχαρη.
Με ένα κοφτερό μαχαίρι, κόβω από την φαρδιά μεριά σε 3 ίσα μέρη.
Κόβω από την στενή πλευρά σε 4 ίσα μέρη.
Μεταφέρω τα παραλληλόγραμμα φύλλα σε λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο για 25 λεπτά.
Επαναλαμβάνω τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν όλα τα φύλλα.
Αφήνω τα φύλλα σε σχάρα να κρυώσουν.
ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ
Βάζω τη κρέμα κάστανου σε σακούλα ζαχαροπλαστικής.
Βάζω σε 6 πιάτα από ένα καραμελωμένο διπλό φύλλο Zύμη Ψαχνών.
Με την κρέμα κάστανου κάνω χοντρές γραμμές και σκορπίζω λίγα φρούτα του δάσους.
Σκεπάζω με ένα δεύτερο φύλλο κρούστας, κρέμα κάστανο και φρούτα του δάσους.
Σκεπάζω με ένα ακόμα φύλλο και κάνω μικρές κορυφές από τη κρέμα.
ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑΤΟΣ
Στολίζω με λίγα κόκκινα φρούτα του δάσους και λίγα σπασμένα, καραμελωμένα φύλλα και σερβίρω αμέσως.
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
40 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ
25 λεπτά
ΜΕΡΙΔΕΣ
6
ΕΠΙΠΕΔΟ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ
Μέτριο
Τι θα χρειαστείτε
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΚΑΣΤΑΝΟΥ
35 γρ. βούτυρο αγελάδος
200 γρ. πουρέ κάστανου
200 γρ. κρέμα κάστανου
400 γρ. κρέμα γάλακτος
15 ml Ουίσκι
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΦΥΛΛΑ
4 φύλλα κρούστας ΖΥΜΗ ΨΑΧΝΩΝ
200 γρ. βούτυρο αγελάδος
300 γρ. ζάχαρη
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
150 γρ. κόκκινα φρούτα του δάσους (μύρτιλα, ράσμπερι κ.λ.π.)