Μαραθοκαταϊφάκια

Μαραθοκαταϊφάκια

Σε μια ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο και ρίχνω μέσα τα κοπανισμένα σποράκια από το μάραθο να σοταριστούν για μισό λεπτό.

Προσθέτω το τριμμένο φινόκιο και αλατοπιπερώνω. Το αφήνω να σωταριστεί μέχρι να μαλακώσει. Το πασπαλίζω με το κοσκινισμένο αλεύρι και ρίχνω το γάλα.

Ανακατεύω καλά και μόλις πήξει λίγο η κρέμα ρίχνω το ψιλοκομμένο μάραθο, ανακατεύω και αποσύρω από τη φωτιά.

Αφήνω το μίγμα να κρυώσει για λίγο και προσθέτω τα χτυπημένα αυγά και το τυρί. Ανακατεύω καλά.

Αραιώνω το κανταΐφι ΖΥΜΗ ΨΑΧΝΩΝ τραβώντας το απαλά με τα δαχτυλά μου.

Η δουλειά πρέπει να γίνει σχολαστικά και το κανταΐφι να αραιώσει καλά για να ψηθεί καλύτερα.

Ραντίζω το κανταΐφι με τη μισή ποσότητα μαργαρίνης και το χωρίζω σε 24 μερίδες.

Με την υπόλοιπη λιωμένη μαργαρίνη αλείφω τις μαφινοθήκες.

Παίρνω 1 μερίδα κανταΐφι και την απλώνω σε μια μακρόστενη λωρίδα. Βάζω στην άκρη της μια γεμάτη κουταλιά γέμιση και τυλίγω σε ρολάκι.

Το παίρνω στη χούφτα μου το σφίγγω λίγο και το «σφηνώνω» στην πρώτη θέση για μάφιν.

Επαναλαμβάνω μέχρι να τελειώσουν όλα τα υλικά και να γεμίσουν όλες οι θήκες.

Σε ένα μπολ χτυπάω τα αυγά το γάλα.

Περιχύνω τα κανταϊφάκια με αυτό το μίγμα.

Πασπαλίζω με λίγο μαραθόσπορο και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30 λεπτά.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

20 λεπτά

ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

30 λεπτά

ΜΕΡΙΔΕΣ

24

ΕΠΙΠΕΔΟ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ

Μέτριο

Προϊόντα στην συνταγή

Τι θα χρειαστείτε

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

350 γρ. φύλλο καταϊφι ΖΥΜΗ ΨΑΧΝΩΝ

140 γρ. μαργαρίνη με βούτυρο, λιωμένο

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

3 κ.σ. ελαιόλαδο

1 μεγάλο φινόκιο τριμμένο

3 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κούπα γάλα

1 ματσάκι φρέσκο μάραθο ψιλοκομμένο

1 κ.γ. μαραθόσπορο

150 γρ. τυρί Σαν Μιχάλη τριμμένο

2 αυγά κατά προτίμηση βιολογικά, ελαφρά χτυπημένα

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ

2 αυγά κατά προτίμηση βιολογικά

1 κούπα γάλα

ΣΚΕΥΗ

ταψάκι με θήκες για μάφινς