Κοτοπιτάκια
Ρίχνω σε ένα αντικολλητικό τηγάνι 3 κουταλιές της σούπας από το ελαιόλαδο να ζεσταθεί.
Προσθέτω τον κιμά και τον αφήνω να σοταριστεί για 2-3 λεπτά.
Κόβω το ένα πράσο σε ροδέλες και το άλλο το ψιλοκόβω και τα προσθέτω όλα στο τηγάνι με τον κιμά. Αλατοπιπερώνω, ρίχνω το μπούκοβο και ανακατεύω μέχρι να αλλάξει χρώμα ο κιμάς και να μαραθούν τα πράσα.
Προσθέτω τον ζωμό λαχανικών και πασπαλίζω με το αλεύρι.
Ανακατεύω καλά και ρίχνω τόσο νερό, όσο να σκεπάσει τον κιμά.
Αφήνω το φαγητό να μαγειρευτεί για 20 λεπτά περίπου μέχρι ο κιμάς να απορροφήσει όλα τα υγρά και να στεγνώσει.
Αποσύρω από τη φωτιά και αφήνω τη γέμιση να μισοκρυώσει μέχρι να ετοιμάσω τα φύλλα.
Απλώνω ένα φύλλο κρούστας ΖΥΜΗ ΨΑΧΝΩΝ στον πάγκο της κουζίνας, το ραντίζω με λίγο ελαιόλαδο και το αλείφω με ένα πινέλο σε όλη την επιφάνεια.
Πιάνω τις δύο άκρες του φύλλου ΖΥΜΗ ΨΑΧΝΩΝ, από την φαρδιά πλευρά και τις φέρνω στο κέντρο του φύλλου. Πιάνω και τις δύο απέναντι άκρες και καλύπτω το διπλωμένο φύλλο.
Έτσι σχηματίζεται μια στενή λωρίδα με τρια λαδωμένα φύλλα ΖΥΜΗ ΨΑΧΝΩΝ το ένα πάνω στο άλλο. Φτιάχνω και τα υπόλοιπα φύλλα με την ίδια διαδικασία.
Προσθέτω το τριμμένο κασέρι στο μίγμα του κιμά και ανακατεύω.
Παίρνω μια λωρίδα φύλλου ΖΥΜΗ ΨΑΧΝΩΝ και βάζω στην άκρη της 1 μεγάλη κουταλιά γέμισης. Διπλώνω σε τρίγωνο και βάζω το πιτάκι σε αντικολλητικό ταψί. Συνεχίζω μέχρι να τελειώσουν όλα τα υλικά.
Αλείφω τα πιτάκια με το χτυπημένο αυγό και πασπαλίζω με σουσάμι.
Ψήνω τα κοτοπιτάκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30-35 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινήσουν τα φύλλα.
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
30 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ
35 λεπτά
ΜΕΡΙΔΕΣ
16
ΕΠΙΠΕΔΟ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ
Εύκολο
Τι θα χρειαστείτε
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
16 φύλλα κρούστας ΖΥΜΗ ΨΑΧΝΩΝ
600 γρ. κιμά κοτόπουλο
200 γρ. κασέρι, τριμμένο
1½ – 2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.σ. μπούκοβο γλυκό
2 πράσα, κατά προτίμηση βιολογικά
1 ζωμό λαχανικών
1 κούπα εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
1 αυγό, κατά προτίμηση βιολογικό, ελαφρά χτυπημένο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
σουσάμι για το πασπάλισμα