Δίπλες στο πι & φι με φύλλο Βηρυτού

Δίπλες στο πι & φι με φύλλο Βηρυτού

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
Βάζω όλα τα υλικά σε μια μέτρια κατσαρόλα και σιγοβράζω για 5 λεπτά. Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει και να γίνει χλιαρό, το σουρώνω και το αφήνω στην άκρη.

ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΠΛΕΣ
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C, κατά προτίμηση στη λειτουργία του αέρα.

Απλώνω ένα φύλλο Βυρηττού ΖΥΜΗ ΨΑΧΝΩΝ σε μια επίπεδη επιφάνεια, και το αλείφω με λίγο ελαιόλαδο.

Πασπαλίζω με σουσάμι και το καλύπτω με ένα δεύτερο φύλλο Βυρηττού.

Αρχίζω να τσαλακώνω από την στενή πλευρά, τα δύο φύλλα Βυρηττού, απαλά με τα χέρια μου, κάνοντας πιέτες. Όπως είναι «σουρωμένο» το φύλλο Βυρηττού το κόβω σε 4 κομμάτια.

Κάνω την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα υλικά.

Μοιράζω τις δίπλες στα δυο ταψιά.

Ζεσταίνω το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι, μέχρι να κάψει καλά και ρίχνω από 1 κουταλιά της σούπας καυτό λάδι πάνω σε κάθε δίπλα.

Η επαφή του φύλλου Βυρηττού με το καυτό λάδι το κάνει να φουσκώσει κατά τόπους, σαν κανονική δίπλα.

Ψήνω κάθε ταψί μόνο του, για 20 λεπτά, στο μεσαίο ράφι του φούρνου, μέχρι οι δίπλες να ροδίσουν.

Βγάζω κάθε ταψί, αφήνω τις δίπλες να κρυώσουν ελαφρώς και τις ραντίζω με το χλιαρό σιρόπι και τις αφήνω για 5 λεπτά.

Τις στραγγίζω και τις μεταφέρω στην πιατέλα που θα τις σερβίρω, πασπαλίζοντας μία-μία με την αμυγδαλόψιχα και την καρυδόψιχα.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

20 λεπτά

ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

20 λεπτά

ΜΕΡΙΔΕΣ

16-18

ΕΠΙΠΕΔΟ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ

Εύκολο

Προϊόντα στην συνταγή

Τι θα χρειαστείτε

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΠΛΕΣ

1 πακέτο φύλλο Βυρηττού ΖΥΜΗ ΨΑΧΝΩΝ

1 κούπα σουσάμι, καβουρδισμένο στο γκριλ, για λίγα λεπτά, μέχρι να χρυσίσει

2/3 κούπας ελαιόλαδο

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

500 γρ. ζάχαρη

500 ml νερό

1 ξυλάκι κανέλας

4-5 καρφάκια γαρίφαλο

χυμός από ½ λεμόνι

1 κ.σ. μέλι

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΠΑΛΙΣΜΑ

1/2 κούπα αμύγδαλα, ασπρισμένα και ψιλοκοπανισμένα

1/2 κούπα καρυδόψιχα, ψιλοκοπανισμένη