Αχλαδοσοκολατόπιτα

Αχλαδοσοκολατόπιτα

Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις.

Κόβω τα αχλάδια στη μέση, από το κοτσάνι προς τη βάση. Με ένα κουταλάκι αφαιρώ τους πυρήνες με τα κουκούτσια.

Αλείφω ελαφρά ένα παραλληλόγραμμο ταψάκι και στρώνω το ένα φύλλο σφολιάτας ΖΥΜΗ ΨΑΧΝΩΝ μαζί με το χαρτί που το περιβάλλει.

Κόβω το δεύτερο φύλλο σε 4 λωρίδες και «ντύνω» τα πλαϊνά του ταψιού.

Με ένα πιρούνι τρυπάω το φύλλο σφολιάτας ΖΥΜΗ ΨΑΧΝΩΝ σε διάφορα σημεία.

Βάζω τα κομμένα αχλάδια σε μονή στρώση, σε ένα ταψάκι με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω.

Στο μίξερ (χειρός ή πάγκου) χτυπάω το βούτυρο με τη ζάχαρη, μέχρι η ζάχαρη να λιώσει και το μείγμα να αφρατέψει ελαφρώς.

Προσθέτω τα αυγά ένα-ένα και συνεχίζω το χτύπημα, μέχρι να αναμειχθούν καλά στο μείγμα.

Στη συνέχεια, χωρίς να σταματήσω τη λειτουργία του μίξερ ρίχνω σταδιακά τη σκόνη αμυγδάλου, το κακάο, το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και τα χτυπάω καλά, σε χαμηλή ταχύτητα.

Τέλος, προσθέτω και το γάλα και χτυπάω ελάχιστα, μέχρι απλά να αναμειχθεί.

Αδειάζω αυτό το μείγμα στο ταψάκι με τα κομμένα αχλάδια και ισιώνω την επιφάνεια με τη ράχη ενός κουταλιού.

Ψήνω το γλύκισμα για 45 λεπτά, στο μεσαίο ράφι του φούρνου.

Μόλις κρυώσει, το ξεφορμάρω, το κόβω σε κομμάτια και το πασπαλίζω με τη ζάχαρη άχνη.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

40 λεπτά

ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

40 λεπτά

ΜΕΡΙΔΕΣ

8-10

ΕΠΙΠΕΔΟ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ

Μέτριο

Τι θα χρειαστείτε

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

2 φύλλα σφολιάτας ΖΥΜΗ ΨΑΧΝΩΝ

6 μέτρια ώριμα αχλάδια, χωρίς τα κοτσάνια

600 γρ. βούτυρο + λίγο επιπλέον για το άλειμμα του ταψιού

1 κούπα καστανή ζάχαρη

4 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά, ελαφρά χτυπημένα

2/3 κούπας σκόνη αμυγδάλου (θα τη φτιάξετε στο μπλέντερ ή θα την αγοράσετε έτοιμη από τα σούπερ μάρκετ)

6 κ.σ. σκόνη κακάο

1½ κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ

100 ml φρέσκο γάλα

λίγη ζάχαρη άχνη, για το σερβίρισμα