Τραχανόσουπα με Λαχανικά Σοτέ

Τραχανόσουπα με Λαχανικά Σοτέ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΟΥΠΑ:
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζω το ελαιόλαδο να ζεσταθεί.

Ρίχνω το κρεμμύδι και σοτάρω για 2-3 λεπτά μέχρι να μαραθεί.

Προσθέτω τον τραχανά ανακατεύω και προσθέτω τον ζωμό.

Αλατοπιπερώνω και αφήνω τη σούπα να βράσει για 15-20 λεπτά μέχρι να χυλώσει.

ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ:
Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι βάζω το ελαιόλαδο να ζεσταθεί.

Ρίχνω τα λαχανικά όλα μαζί και σοτάρω για 10-15 λεπτά ανακατεύοντας τακτικά μέχρι να μαραθούν όλα τα λαχανικά και να ροδίσουν.

Αλατοπιπερώνω, προσθέτω το ξύδι και αποσύρω από τη φωτιά.

Βάζω τη σούπα σε βαθιά πιάτα, μοιράζω τα σοταρισμένα λαχανικά και βάζω από 1 κλαδάκι ρίγανη σε κάθε πιάτο.

Πασπαλίζω με λίγο έξτρα πιπέρι και σερβίρω.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

20 λεπτά

ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

20 λεπτά

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

ΕΠΙΠΕΔΟ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ

Εύκολο

Τι θα χρειαστείτε

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΟΥΠΑ

150 γρ. τραχανάς ξινός ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΨΑΧΝΩΝ

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1000 ml ζωμό λαχανικών ή νερό, ζεστό

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

2-3 κλαδάκια ρίγανη φρέσκια ή 1 κ.γ. ρίγανη ξερή, για το σερβίρισμα

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

3 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι, κομμένο σε μέτρια καρέ

1 πιπεριά Φλωρίνης, κομμένη σε μέτρια καρέ

5 μανιτάρια, κομμένα σε φετάκια

1 κολοκύθι, κομμένο σε μέτρια κομμάτια

1 πράσο (μόνο το λευκό τρυφερό μέρος), κομμένο σε ροδέλες

3 κ.σ. ξύδι βαλσαμικό

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι