Τρίγωνα με Κιμά Λουκάνικου, Πεκορίνο και Φυστίκι Αιγίνης

Τρίγωνα με Κιμά Λουκάνικου, Πεκορίνο και Φυστίκι Αιγίνης

Με ένα κοφτερό μαχαίρι, αφαιρώ την εξωτερική μεμβράνη από τα λουκάνικα και τα ρίχνω σε ένα μπολ. Με ένα πηρούνι λιώνω όσο μπορώ, τη γέμιση για να γίνει σαν κιμάς.

Βάζω ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και ρίχνω 3 κουταλιές της σούπας από το μετρημένο ελαιόλαδο.

Μόλις ζεσταθεί καλά ρίχνω τα λιωμένα λουκάνικα και σοτάρω ανακατεύοντας μέχρι να ροδίσουν.

Προσθέτω το κρεμμύδι και συνεχίζω το σοτάρισμα για 3-4 λεπτά ακόμα μέχρι να μαλακώσει.

Προσθέτω τον πελτέ, τις λιαστές ντομάτες, αλατοπίπερο και ½ φλιτζάνι τσαγιού νερό. Αφήνω τη γέμιση να βράσει για 15 λεπτά μέχρι να σωθούν τα υγρά της και να στεγνώσει.

Αποσύρω από τη φωτιά και προσθέτω τον μαϊντανό, το τυρί και τα φυστίκια. Ανακατεύω καλά και αφήνω στην άκρη μέχρι να μισοκρυώσει.

Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. και στρώνω με αντικολλητικό χαρτί τη λαμαρίνα του φούρνου.

Απλώνω ένα φυλλαράκι ΖΥΜΗ ΨΑΧΝΩΝ στον πάγκο της κουζίνας και το λαδώνω με ένα πινέλο.

Βάζω στην άκρη του μια γεμάτη κουταλιά γέμισης και διπλώνω σε τρίγωνο. Συνεχίζω την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσω με όλα τα υλικά.

Μεταφέρω τα τρίγωνα στη λαμαρίνα (δεν χρειάζεται να έχουν απόσταση μεταξύ τους) και τα αλείφω με το χτυπημένο αυγό.

Πασπαλίζω με μαυροσούσαμο και σιναπόσπορο και ψήνω τα τρίγωνα στο φούρνο για 40-45 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

Σερβίρονται ζεστά ή χλιαρά.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

25 λεπτά

ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

45 λεπτά

ΜΕΡΙΔΕΣ

25-30

ΕΠΙΠΕΔΟ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ

Τι θα χρειαστείτε

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

300 γρ. Φυλλαράκια ΖΥΜΗ ΨΑΧΝΩΝ (περίπου 25-30 φυλλαράκια)

150 γρ. ελαιόλαδο (για τη συνταγή και για το άλειμμα)

400 γρ. λουκάνικα χωριάτικα

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 κ.σ. πελτέ ντομάτας

150 γρ. λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες

1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά

1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο

150 γρ. πεκορίνο, τριμμένο

50 γρ. φυστίκια Αιγίνης, ψιλοκομμένα

1 αυγό ελαφρά χτυπημένο, για το άλειμμα

μαυροσούσαμο, για το πασπάλισμα

σιναπόσπορο, για το πασπάλισμα