Με ένα κοφτερό μαχαίρι, κόβω τις ντομάτες από το πάνω μέρος. Με ένα μικρό κουτάλι αφαιρώ όση περισσότερη από τη σάρκα μπορώ και την κρατάω σε ένα μπολ.
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ρίχνω το υπόλοιπο ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Ρίχνω το κρεμμύδι και σοτάρω για 3 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.
Προσθέτω το σκόρδο και μόλις μυρίσει, ρίχνω το μανεστράκι ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΨΑΧΝΩΝ και σοτάρω για 2 λεπτά.
Αρχίζω να ρίχνω λίγο λίγο το ζωμό, μαγειρεύοντας με την τεχνική του ριζότο.
Μόλις τελειώσω με τη διαδικασία, αποσύρω το τηγάνι από τη φωτιά ρίχνω τα ντοματίνια, τα αμύγδαλα, το δυόσμο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ανακατεύω καλά.
Ραντίζω με λίγο ελαιόλαδο ένα μικρό ταψάκι και τοποθετώ τις ντομάτες σε σειρά. Γεμίζω τις ντομάτες με το μίγμα του τηγανιού μέχρι επάνω (να δημιουργηθεί λοφάκι από το μείγμα).
Λιώνω τη σάρκα από τις ντομάτες που έχω κρατήσει στο μπολ και τη ρίχνω στο ταψί.
Ψήνω στο φούρνο για 1 ώρα.
Βγάζω τα γεμιστά από το φούρνο και μοιράζω τη φέτα. Σερβίρω αμέσως.
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
20 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ
1 ώρα
ΜΕΡΙΔΕΣ
4
ΕΠΙΠΕΔΟ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ
Εύκολο
Προϊόντα στην συνταγή
Τι θα χρειαστείτε
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
8 μέτριες ντομάτες, πλυμένες
200 γρ. μανεστράκι ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΨΑΧΝΩΝ
600 ml ζωμό κότας ή λαχανικών, καυτό
50 ml ελαιόλαδο + λίγο επιπλέον για το άλειμμα του ταψιού
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
100 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1/2 κούπα αμύγδαλα, καβουρδισμένα και χοντροσπασμένα
1/4 ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο
100 γρ. φέτα, θρυμματισμένη (προαιρετικά)
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι