Μπουκίτσες με Καταΐφι και Ζύμη Κουρού Γεμιστές με Σοκολατένια Δαμάσκηνα

Μπουκίτσες με Καταΐφι και Ζύμη Κουρού Γεμιστές με Σοκολατένια Δαμάσκηνα

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
Σε μια μέτρια κατσαρόλα βάζω το νερό, τη ζάχαρη, τη φλούδα λεμονιού και την κανέλα και τα βράζω σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά, μετρώντας το χρόνο από τη στιγμή που το μείγμα θα πάρει βράση. Αποσύρω από τη φωτιά.

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
Λιώνω τη σοκολάτα γάλακτος σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων.

Ρίχνω λίγα λίγα τα δαμάσκηνα και τα «γυρίζω» με ένα πηρούνι για να καλυφθούν από τη σοκολάτα.

Τα βγάζω με προσοχή και τα βάζω σε αντικολλητικό χαρτί να σφίξουν.

ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΠΟΥΚΙΤΣΕΣ
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.

Στρώνω με λαδόκολλα ένα μεγάλο ταψί ή μια λαμαρίνα φούρνου.

Παίρνω μια μικρή ποσότητα από καταΐφι ΖΥΜΗ ΨΑΧΝΩΝ, βάρους 20 γρ., την απλώνω λίγο με τα δάχτυλά μου και βάζω στο κέντρο της ένα σοκολατένιο δαμάσκηνο.

Σκεπάζω τη γέμιση με το καταΐφι, φτιάχνοντας μια μπαλίτσα. Με τον ίδιο τρόπο φτιάχνω μπαλίτσες με το υπόλοιπο καταΐφι και την υπόλοιπη γέμιση και τις αραδιάζω όλες προσεκτικά σε μια καθαρή και επίπεδη επιφάνεια.

Με ένα μεγάλο φλιτζάνι ή ποτήρι και ένα μαχαίρι κόβω κύκλους ζύμης από τα φύλλα κουρού ΖΥΜΗ ΨΑΧΝΩΝ.

Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια τα ανοίγω με τον πλάστη σε δισκάκια με μέγεθος περίπου όσο ένα πιατάκι του καφέ.

Στο κέντρο κάθε δίσκου βάζω από μια μπαλίτσα γεμιστού καταϊφιού και κλείνω καλά τη ζύμη, πλάθοντας προσεκτικά μια γεμιστή μπαλίτσα, σαν μεγάλο κεφτεδάκι.

Συνεχίζω τυλίγοντας με ζύμη όλες τις υπόλοιπες καταϊφένιες μπαλίτσες και τις αραδιάζω στο ταψί (αν δεν χωράνε όλες, τις ψήνω σε δύο δόσεις).

Ψήνω για 45 – 50 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

Τις βγάζω από το φούρνο και, όσο είναι ακόμα καυτές, τις βουτάω για 30-40 δευτερόλεπτα στο κρύο σιρόπι.

Τις αφήνω σε σχάρα να κρυώσουν εντελώς.

Λιώνω την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και πιάνοντας μια μια τις μπουκίτσες τις βουτάω μέχρι τη μέση στη σοκολάτα.

Αφήνω τις μπουκίτσες σε μια επιφάνεια στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί να στεγνώσουν και σερβίρω.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

1 ώρα

ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

50 λεπτά

ΜΕΡΙΔΕΣ

18-20

ΕΠΙΠΕΔΟ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ

Μέτριο

Τι θα χρειαστείτε

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

250 γρ. φύλλο καταΐφι ΖΥΜΗ ΨΑΧΝΩΝ

2 φύλλα ζύμη κουρού ΖΥΜΗ ΨΑΧΝΩΝ

18-20 δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι

150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα γάλακτος, λιωμένη

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

3 κούπες νερό

3 κούπες ζάχαρη

1 φαρδιά λωρίδα από φλούδα ακέρωτου και κατά προτίμηση βιολογικού λεμονιού

1 ξυλάκι κανέλας

ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΕΙΩΜΑ

250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 72% κακάο