
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω το ανθότυρο και το λιώνω με ένα πιρούνι.
Προσθέτω τα αυγά ελαφρά χτυπημένα, τον άνηθο, τη ρίγανη και αλατοπιπερώνω.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνω ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο και σοτάρω την πάπρικα, τα κρεμμύδια με το φινόκιο και αλατοπιπερώνω.
Μόλις μαλακώσουν τα πασπαλίζω με τη ζάχαρη.
Τα αφήνω για 3 λεπτά στη φωτιά να καραμελώσουν.
Αποσύρω το τηγάνι από τη φωτιά.
Προσθέτω το μείγμα του τηγανιού στο μπολ με το ανθότυρο και ανακατεύω καλά.
Λαδώνω το ταψάκι.
Απλώνω ένα από τα φύλλα ΖΥΜΗ ΨΑΧΝΩΝ και λαδώνω ελαφρά με τη βοήθεια ενός πινέλου.
Στην άκρη του φύλλου βάζω με κουτάλι λίγο από το μείγμα σχηματίζοντας μια λωρίδα.
Στο υπόλοιπο φύλλο πασπαλίζω λίγη από την αμυγδαλόψιχα.
Τυλίγω το φύλλο και το σφίγγω κλείνοντας μέσα τη γέμιση και δημιουργώντας ένα μακρύ ρολό.
Συνεχίζω κατά τον ίδιο τρόπο με τα υπόλοιπα φύλλα και τη γέμιση.
Τοποθετώ τα γεμισμένα φύλλα σε λαδωμένο ταψί σχηματίζοντας σαλίγκαρο.
Λαδώνω την επιφάνεια της πίτας και την πασπαλίζω με το σουσάμι.
Μεταφέρω την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 45 λεπτά. Αν στο εικοσάλεπτο δω ότι η πίτα έχει ροδίσει πολύ, την σκεπάζω με αντικολλητικό χαρτί ή αλουμινόχαρτο.
Προαιρετικά συνοδεύω την πίτα με πράσινη σαλάτα.
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
35 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ
45 λεπτά
ΜΕΡΙΔΕΣ
8
ΕΠΙΠΕΔΟ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ
Μέτριο
Τι θα χρειαστείτε
Τίτλος
10-12 φύλλα χωριάτικα ΖΥΜΗ ΨΑΧΝΩΝ
1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 ½ φλ. αμυγδαλόψιχα σε πούδρα
500 γρ. ανθότυρο
1 κιλό κρεμμύδια (νεροκρέμμυδα ή κανονικά) κομμένα σε φέτες
1 κουτ. σούπας ζάχαρη καστανή
1 ματσάκι άνηθο φρέσκο, ψιλοκομμένο
1 μεγάλο φινόκιο, τριμμένο
3 αυγά
1 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή
2 κουτ. γλυκού πάπρικα
1 κουτ. σούπας σουσάμι καβουρδισμένο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι